Жестоки инциденти убиха руски военни във въздуха

За момента не е ясно какви са причините за катастрофите

Жестоки инциденти убиха руски военни във въздуха | StandartNews.com

Изтребител и военен хеликоптер се разбиха днес при два различни инцидента в руската Брянска област, близо до границата с Украйна, съобщиха руски медии.

За момента не е ясно какви са причините за катастрофите.

Двуместният хеликоптер Ми-8 се е разбил в района на град Клинци, на около 40 км от границата. Според службите за спешна помощ, цитирани от ТАСС, преди да се разбие, машината се е запалила, като по предварителни данни става въпрос за пожар в двигателя. Открити са останките на хеликоптера, а хората на борда са загинали.

Във видеоклипове, публикувани в руски социални медии, се вижда хеликоптер, който изглежда бива свален. Видео, публикувано в руския Телеграм канал "Военний осведомител", който има около половин милион последователи, показва как хеликоптер се взривява високо в небето, а после пада към земята в пламъци, посочва Ройтерс.

В коментари към видеото, чиято автентичност Ройтерс засега не може потвърди, се казва, че руският транспортен хеликоптер Ми-8 е бил свален от ракета. Други изображения, публикувани от канала, показват останки в едно поле.

Според губернатора на областта Александър Богомаз при падането на вертолета са нанесени щети на пет жилища. Една жена е пострадала, но състоянието й не е критично.

По-късно ТАСС съобщи за катастрофа на руския изтребител Сухой Су-34 в същия район. Обстоятелствата и в този случай още не са ясни. Изтребителят се е разбил край село на около 10 километра от мястото, където е паднал хеликоптерът. Съдбата на пилота остава неясна.

Руското министерство на отбраната до момента не е коментирало инцидента, отбелязва ДПА. Засега няма коментар и от страна на Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай