Понеделник,

Зеленски тропна по масата. Заплаха към Русия

От: СТАНДАРТ -
18525
Зеленски тропна по масата. Заплаха към Русия
A
A
A

Украинският президент Володимир Зеленски тропна по масата. Евентуалното ликвидиране на украинските военни и цивилни граждани, които остават на територията на завода „Азовстал” в Мариупол, ще сложи край на всякакви дипломатически преговори за мир с Руската федерация. Това съобщиха от пресслужбата на президента Володимир Зеленски.

„Ако Русия убие хора, които могат да бъдат изведени по хуманитарни коридори, тогава няма какво да говорим с тях на дипломатическо ниво“, каза Зеленски по време на видеосреща на Кралския институт по международни отношения Чатъм Хаус (Великобритания).

По думите му в петък , благодарение на усилията на Украйна, Международния комитет на Червения кръст и ООН, най-накрая успяха да намерят форма за евакуация на цивилни от блокирания завод „Азовстал”.

Президентът също така заяви, че Мариупол е разрушен до основи. Той нарече блокадата на града от руски нашественици „умишлена стъпка, проява на омраза и тероризъм”.

„За такава жестокост основна отговорност носи информационно-пропагандистката машина на Руската федерация и този проблем тепърва трябва да бъде решен. „Те успяха да втълпят у хората такава омраза още преди началото на пълномащабната война. Те са правили това в продължение на много години“, отбеляза Зеленски.

В петък от „Азовстал” бяха изведени 50 души, в събота операцията по евакуация продължава.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com