Зеленски стана пророк. Каза какъв ще е краят на Путин

Украинският президент коментира в документалния филм "Година"

Зеленски стана пророк. Каза какъв ще е краят на Путин | StandartNews.com

Хищниците ще изядат хищника. Това е пророчеството на украинския президент Володимир Зеленски. Той влезе в ролята на пророк и обяви кога ще дойде краят на най-големия му враг от началото на войната Владимир Путин. Руският президент ще бъде убит от приближените си, твърди Зеленски в документалния филм "Година" на журналиста Дмитро Комаров, посветен на годишнината от руското нахлуване в Украйна. Прогнозата веднага въодушеви британските издания, които се заеха да я тълкуват.

С оглед на факта, че Русия бива подлагана на все по-тежки икономически санкции, режимът на Путин ще става все по-уязвим и ще провокира съперниците му да се отърват от него, предрича Зеленски.

"Със сигурност ще се стигне до момент, в който уязвимостта на режима на Путин ще бъде усетена в Русия. И тогава хищниците ще изядат хищника. Става дума за нещо много важно и заради това те ще се нуждаят от причина, с която да оправдаят това", казва украинският президент.

"Те ще си намерят причина да убият убиеца. Ще стане ли това? Да. Кога? Не знам", пояснява Зеленски в документалния филм.

Достъпът до кръга от приближени на Путин е запазен за малцина съветници, които в продължение на десетилетия са му били лоялни, отбелязва "Дейли телеграф".

Наблюдават се обаче разногласия между руската армия и частната военна компания "Вагнер", които се обвиняват взаимно за провалите на бойното поле и се съревновават помежду си, когато става дума за това да си приписват заслуги за успехи, изтъква британското издание.

Анализатори обаче казват, че хардлайнерите от обкръжението на Путин едва ли ще предприемат действия срещу него, тъй като те дължат на президента позициите си, пише в. "Индипендънт".

Путин е прекалено уверен, че ще спечели войната на изтощение в Украйна, смята директорът на ЦРУ

Виждайки затрудненията на армията си в Украйна, Владимир Путин знае, че засега не може да спечели войната, но е убеден, че ще постигне окончателна победа чрез изтощаване, отказвайки да обмисли друг вариант. Това каза шефът на ЦРУ Уилям Бърнс в интервю за Си Би Ес.

"Според мен днес Путин смята, че не може да спечели веднага, но не може да си позволи да загуби", заяви директорът на американската разузнавателна агенция. По думите му той е "прекалено уверен в способността си да изтощи Украйна".

И вместо да обмисли изход, руският президент "упорства" във войната си, каза Бърнс, бивш посланик на САЩ в Москва.

Срещата му през ноември в Турция с руския му колега Сергей Наришкин е била "деморализираща", казва той. Той заяви, че вижда "форма на безразсъдство, форма на гордост" в шефа на руското външно разузнаване, с когото се е срещнал, за да го предупреди Русия да не използва ядрени оръжия, а не за преговори, чиято отправна точка "ще бъде решена от украинците", пише "Марица".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай