Народът на тръни, Зеленски със страшни новини за Украйна

Условията в Донбас са "неописуемо трудни", докато Русия се опитва да овладее цялата територия на Донецка и Луганска област

Народът на тръни, Зеленски със страшни новини за Украйна | StandartNews.com

Условията в Донбас са "неописуемо трудни", докато Русия се опитва да овладее цялата територия на Донецка и Луганска област, и Киев съзнава, че не може да си върне всичко окупирано от Москва по военен път.

Това обяви украинският президент Володимир Зеленски в телевизионно обръщение.

Той изрази увереност, че завзетите от нахлуването на 24 февруари насам земи ще бъдат отвоювани, но това, изглежда, няма да стане с останалите, съобщава "Дневник".

Зеленски има предвид анексирания през 2014 г. полуостров Крим и овладените от проруски сепаратисти през същата година части от Донецка и Луганска област, провъзгласени от тях за "Донецка народна република" и "Луганска народна република".

За тях бяха подписани и т. нар. Мински споразумения, които предвиждат начина, по който "републиките" да останат в Украйна, но Русия на практика унищожи договореностите, след като призна "републиките" за независими, а важна цел на инвазията през последните два месеца и да бъдат превзети изцяло прилежащите области.

Защитата удържа с много усилия в части от Донбас, включително в Северодонецк и Лисичанск.

Президентът изрази надежда, че съюзниците все пак ще предоставят достатъчно оръжия и че в следващите дни се очакват "добри новини" по въпроса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай