Зеленски пак ядоса Кремъл, за какво ще се бори

На конференцията в Рамщайн Германия не се реши да предостави танковете на Украйна

Зеленски пак ядоса Кремъл, за какво ще се бори | StandartNews.com

Президентът на Украйна Володимир Зеленски иска да продължи да се бори за предоставяне на германски танкове "Леопард 2" на страната му и след конференцията в американската база Рамщайн в Германия, предаде ДПА.

По думите му по време на разговорите той е срещнал голямо разбиране към нуждите на Украйна. "Да, ще трябва да продължим да се борим за съвременни танкове, но с всеки изминал ден става все по-явно, че решението за предоставянето им е безалтернативно", каза Зеленски в обичайното си вечерно видеообръщение.

На конференцията в Рамщайн Германия не се реши да предостави танковете на Украйна. Въпреки това Зеленски е оптимист, че ще ги получи. За освобождаването на украинските територии са необходими и ракети с по-голям обсег, каза той.

Не всичко от обсъжданията в Рамщайн може да бъде споделено с обществеността, но фокусът на разговорите беше върху укрепването на съпротивителните сили на Украйна срещу руската агресия, заяви Зеленски. "Партньорите остават твърдо на становището, че ще подкрепят Украйна колкото е необходимо, за да победим."

Вече можем да увеличим ударната мощ на нашата артилерия, заяви той. Зеленски открои "един от най-големите пакети с отбранителна помощ", който САЩ са отпускали досега на страната му, и отбеляза, че Щатите са разбрали, че "свободата" не бива да загуби, под което имаше предвид, че Киев не бива да губи войната. Много държави от ЕС също увеличиха помощта си, каза украинският президент.

"Всяко споразумение трябва да бъде изпълнено възможно най-бързо - в името на нашата отбрана", подчерта Зеленски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай