Зеленски каза кога Украйна ще отвоюва Крим

Всичко трябва да свърши там, където започна, заяви украинският президент

Зеленски каза кога Украйна ще отвоюва Крим | StandartNews.com

Украйна ще отвоюва Крим от Русия, когато реши и без да се консултира с когото и да е, обяви президентът Володимир Зеленски:

"За да надделеем над терора, да възстановим гаранциите и сигурността в нашия регион, в Европа и в целия свят ни е необходима победа над руската агресия. Затова е необходимо да освободим Крим от окупацията. Всичко трябва да свърши там, където започна. Така ще съживим световните право и ред".

"Замразяване" на бойните действия на сегашните фронтови линии е изключено, каза още украинският президент, цитиран от Ройтерс.

Международната агенция за атомна енергия предупреди, че само един от четирите електропровода, свързващи Запорожката атомна централа с електропреносната мрежа на Украйна, продължава да функционира. Още съоръжения около централата са били повредени при нов обстрел в края на миналата седмица.

Генералният директор на агенцията Рафаел Гроси изрази надежда, че чуждестранни инспектори ще могат да посетят Запорожие в близките дни.

Съединените щати ще обявят нов пакет военна помощ за Украйна в размер на 3 милиарда долара, съобщава Ройтерс, предава БНР. Германия планира да изпрати на украинската армия въоръжение за още половин милиард долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай