Неделя,

Зеленски дърпа дявола за опашката, как ще реагира Путин

От: Агенция Стандарт -
5602
Зеленски дърпа дявола за опашката, как ще реагира Путин
A
A
A

Президентът на Украйна Володимир Зеленски не вярва, че Москва ще използва ядрени оръжия във войната в Украйна. Това заяви той в интервю за германската телевизия "Билд", цитирано от Франс прес и Ройтерс. 

"Не вярвам, че тези оръжия ще бъдат използвани. Не вярвам, че светът ще го остави да направи това", каза Зеленски, визирайки Путин.

В телевизионно обръщение по-рано днес руският президент Путин обяви мобилизирането на 300 000 резервисти в Русия в подкрепа на руската кампания в Украйна и заплаши Запада с използване на ядрено оръжие.

"Утре Путин ще може да каже: "Ние искаме и част от Полша освен Украйна, иначе ние ще използваме ядрени оръжия", заяви Зеленски и призова светът да не прави компромиси с подобни заплахи.

Украйна ще продължи офанзивата, добави Зеленски, уверявайки, че украинските територии, окупирани сега от руските сили, ще бъдат освободени.

Относно частичната мобилизация на резервистите в Русия украинският лидер каза: "Путин иска да удави Украйна в кръв, в това число и кръвта на собствените си военни. Той има нужда от една армия от няколко милиона души, които да дойдат при нас, защото той вижда, че една голяма част от онези, които идват тук, дезертират".

Според Зеленски решението на Путин да мобилизира частично резервистите, за да засили силите си в Украйна, е знак, че Русия има лични проблеми.

В интервюто държавният глава каза още, че никой не знае кога ще приключи войната. Той заяви, че евентуални разговори с Владимир Путин за край на войната в Украйна може да има само ако руският президент изтегли силите си от украинска територия, допълва Ройтерс, цитирана от БТА.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com