Зеленска скастри британците, посланието

Цените в Украйна също растат, но тук умират и хора, заяви съпругата на президента

Зеленска скастри британците, посланието | StandartNews.com

Икономическите последици от войната в Украйна са сериозни за съюзниците й, но докато британците си броят стотинките, украинците си броят жертвите, заяви Олена Зеленска в интервю за Би Би Си, предаде БНР. 

В интервю, записано в Киев от журналистката на Би Би Си Лора Кюнсберг, първата дама на Украйна каза, че ако подкрепата за Украйна е по-силна, кризата ще бъде по-кратка. Запитана какво е нейното послание към британския народ, изправен пред растящите цени на еринията, което е в голяма степен от нахлуването на Русия в Украйна, Олена Зеленска заяви:

 „Разбирам, че положението е много тежко. Но нека да припомня, че по време на пандемията от Covid-19, която още е сред нас, когато отново имаше увеличение на цените, Украйна също бе засегната. Цените в Украйна също растат, но тук умират и хора. Така че, когато броите стотинките в банковата си сметка или в джоба си, ние правим същото, но със жертвите си“.

Олена Зеленска допълни, че макар и да не вижда често съпруга си Володимир Зеленски, всеки ден говори с него. Цялото интервю с Олена Зеленска, засягащо много теми, ще бъде излъчето утре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай