Яростна атака на Путин! Постави условия

Каза кога ще има преговори с Киев

Яростна атака на Путин! Постави условия | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин заяви, че Киев отказва да позволи на последните украински войници, останали в промишлената зона на "Азовстал", в обсадения град Мариупол, да се предадат, съобщи Франс прес.

"Животът на всички украински войници, на бойците от националистическите формирования и чуждестранни наемници е гарантиран, ако сложат оръжие (...), но режимът в Киев не допуска тази възможност", е заявил Путин според комюнике на Кремъл за телефонния разговор на президента на Русия с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Вчера Путин нареди огромният промишлен комплекс "Азовстал", където според Москва има около 2000 военни, да бъде обсаден, но да не се щурмува, за да се запази животът на руските войници.

В разговора си с Шарл Мишел руският президент определи като "безотговорни изявленията на представители на ЕС, че ситуацията в Украйна трябва да се решава с военни средства, както и пренебрегването на многобройни украински военни престъпления“. Путин обвини също "лидерите на повечето страни от ЕС, че си затварят очите за откровено русофобски действия", имайки предвид изключването на руснаци от културни и спортни събития.

Президентът е обяснил също така на Мишел, че целта на "специалната военна операция" е да защити етническите руснаци в Донбас, посочва ДПА.

Путин е заявил, че ще се срещне с украинския президент Володимир Зеленски, само ако преговорите между двете страни дадат конкретни резултати.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай