Украинци копаят край Киев, готвят изненада за руснаците

Хиляди хора се опитват да напуснат Киев, чието население е 3,4 милиона души

Украинци копаят край Киев, готвят изненада за руснаците | StandartNews.com

Войници от армията на Украйна днес са подсилили защитата около Киев, като са изкопали окопи, блокирали са пътища и са засилили координацията си с гражданската отбрана, предаде Ройтерс. Военните предприемат тези действия, след като руските сили бомбардираха околните райони и атакуваха близки градове и села.

В същото време хиляди хора продължават да се опитват да напуснат украинската столица, чието население е 3,4 милиона души, заради нарастващите страхове от цялостно нападение срещу града.

Досега Киев оставаше незасегнат от най-тежките боеве, но интензивните сражения обхванаха съседните градове и села, а руското министерство на отбраната днес разпространи видео кадри на някои от военните си машини, които се придвижват към столицата.

Видео, заснето вчера от украинската армия в района на Киев, показва усилията на украинците да защитят столицата, като струпват чували с пясък и поставят бетонни плочи по основен път, а украински войници внимателно проверяват минаващите автомобили. На кадрите се вижда и по-малък път, който е блокиран от противотанкови бариери, както и с  позиции за обстрел с автоматично оръжие. Край пътя са наредени коктейли „Молотов“, а цивилни граждани казват, че ще се включат в действията за защитата на Киев.

Междувременно украинското правителство издаде заповед, с която забранява на мъжете на възраст между 18 и 60 години да напускат страната, за да бъдат на разположение за мобилизация, предаде Асошиейтед прес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай