Вторник,

Украински военен със смразяващи думи за Путин

От: Редактор -
4707
Украински военен със смразяващи думи за Путин
A
A
A

Украйна ще се бие, докато всички руски войски не бъдат изгонени от нейната територия. Това заяви Кирило Буданов, ръководител на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, в интервю за The Wall Street Journal .

„Не знам никакви граници, освен границите от 1991 г.“, каза той. Както е отбелязано на сайта на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната, Буданов е имал предвид годината на възстановяване на независимостта на Украйна. „Кой може да принуди Украйна да замрази конфликта?

Това е война на всички украинци и ако някой в ​​света си мисли, че може да диктува на Украйна условията, при които тя може или не може да се защитава, тогава той сериозно греши“, посочи той.

"Путин е в абсолютна патова ситуация. Той не може да спре войната и не може да я спечели. Той не може да спечели по обективни причини. И за да спре това, той трябва да признае, че Русия изобщо не е толкова силна и велика сила, както му се иска“, посочи украинският военен. "В същото време руската глупост ме изненадва.

От всички опции, които Путин имаше преди началото на войната, той избра най-жестокия и най-лош вариант. Руските експерти многократно го предупреждаваха, че този вариант е последният, и трябва много внимателно да се оцени. Сега виждаме резултат", обобщи шефът на разузнаването.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички