Тежки боеве до Киев, ще се включат ли цивилни граждани?

Украинските войски съобщиха, че се бият с руски бронирани части тази сутрин на две места

Тежки боеве до Киев, ще се включат ли цивилни граждани? | StandartNews.com

Руски войници са били забелязани на 9 км от Киев, съобщи Нова тв. Дали ще се стигне до боеве по улиците нва града и ще се включат ли цивилни граждани? Преди дни бяха раздадени 10 000 оръжия, а Зеленски призова който се чувства способен, да се включи в битките.

По-рано президентът Зеленски каза, че той и неговото семейство са цели номер 1 и 2 на руския десант.

Украинските войски съобщиха, че се бият с руски бронирани части тази сутрин на две места - Димер и Иванков, съответно на 45 и 80 км северозападно от столицата Киев, предаде Франс прес."Въздушно-десантните войски на въоръжените сили на Украйна водят боеве около населените места Димер и Иванков, където са пристигнали голям брой вражески танкове", съобщи армията на страницата си във Facebook.

Украинските сили съобщават, че са спрели настъплението на "превъзхождащите вражески сили" на река Тетерив, предаде ДПА. Мостът през реката е разрушен, се допълва в съобщението. Репортер на ДПА съобщи, че в Киев отново е отекнал вой на сирени. Градските власти призоваха всички граждани да потърсят сигурни убежища. Много хора се крият в метрото на столицата - град с 2,8 милиона жители.

Според съобщения на медиите руските сили са атакували летище в западния град Ровно. Съобщава се за сражения и в Суми на североизток, близо до границата с Русия. Тези съобщения не могат да бъдат потвърдени от независим източник, отбелязва ДПА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай