Спря ли Великден войната в Украйна

При обстрел бил ударен военен обект в Одеса

Спря ли Великден войната в Украйна | StandartNews.com

Във военна обстановка настъпи Великден в Украйна и Русия. Светлият празник обаче не доведе до затишие. Военните действия продължават. Украинският президент съобщи, че днес в Киев пристигат държавният секретар и министърът на отбраната на Съединените щати.

За украинци и за руснаци днес трябва да е светъл празник. Часове преди Възкресение Христово обаче ракети удариха два жилщни блока в Одеса. Загинали са най-малко 8 души. Сред жертвите има и 3-месечно бебе. Починала е и майка му.

Ракетите са били изстреляни от Каспийско море, предава БНТ. При обстрел бил ударен и военен обект в Одеса. Продължават атаките и срещу Харков. По данни на местните власти двама души са загинали, а 19 - ранени.

На пресконференция в една от метростанциите в Киев Володимир Зеленски отново призова за среща с Владимир Путин.

"Питате ме дали искам да се срещна с Путин? Не, не искам, но трябва. Трябва да се срещна с президента, ако искаме да решим въпроса чрез дипломация", заяви Володимир Зеленски.

Засега отговор от Русия - няма.

Руският президент присъства снощи на празничната литургия в Москва. От няколко седмици не е имало преговори между Украйна и Русия.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш днес пристига в Турция за среща с турския президент. След Анкара, във вторник той ще посети Москва за среща с Путин и Лавров. А в четвъртък Гутериш ще се срещне в Киев със Зеленски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай