Четвъртък,

Смразяващо! Украйна разкри целта на Путин

От: Редактор -
5127
Смразяващо! Украйна разкри целта на Путин
A
A
A

Русия се готви за дълга война, заяви днес украинското военно разузнаване, цитирано от УНИАН. По негови оценки тя е насочила всички свои ресурси именно в тази посока, предава БТА.

Главното управление на разузнаването (ГУР) към Министерството на отбраната на Украйна каза, че за това свидетелстват мерките за реорганизация на икономиката и военнопромишления комплекс на Русия. Според ГУР руският президент Владимир Путин дори се готви да обяви военно положение.

"(Тези мерки) са насочени към укрепване на потенциала на въоръжените сили на (Руската федерация) и създаване на условия за провеждане на операции, които бяха планирани в самото начало на войната, но не бяха изпълнени успешно от руските окупационни войски", смята украинското военно разузнаване.

Затова според него Русия се опитва да мобилизира всички свои ресурси за продължаване на войната.

По оценки на ГУР назначаването тази седмица на началника на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов за нов командващ "специалната военна операция" в Украйна също загатва, че "Кремъл се готви за дългосрочна, широкомащабна инвазия".


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com