Четвъртък,

Шок! Путин оцелял по чудо при опит за покушение, кой се осмели

От: Агенция Стандарт -
12396
Шок! Путин оцелял по чудо при опит за покушение, кой се осмели
A
A
A

Опит за атентат срещу руския президент Владимир Путин е имало веднага след избухването на войната в Украйна. Това заяви Кирил Буданов, ръководител на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната Кирил Буданов.

„Имаше опити за покушение срещу Путин… дори имаше опит за покушение срещу него не толкова отдавна, както се казва, от представители на Кавказ. Това не е публична информация. Напълно неуспешен опит за убийство, но наистина се случи … беше преди около 2 месеца. Още веднъж казвам, че беше неуспешно. Няма публичност за това събитие, но имаше такова“, каза Буданов, предава "Марица".

Междувременно президентът на Русия се срещна в Сочи с беларуския си колега Александър Лукашенко. Путин заяви, че икономиката на страната му издържа достойно на удара на санкциите и че търговията в рубли с чуждестранните партньори ще укрепи руската валута.

"Преходът в търговията с нашите партньори в националната валута, в рубли очевидно се осъществява. Вие също говорихте, че това трябва да се случи. Обективно, ситуацията се разви така, че ние направихме това. Не в ущърб на нашите партньори, искам да подчертая това, изпълнявайки всички наши задължения. Това допринася за укрепването на рублата", каза Путин.

 


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Путин Атентат