Понеделник,

Ще воюват ли на Великден? Зеленски предупреди украинците

От: Стандарт -
2454
Ще воюват ли на Великден? Зеленски предупреди украинците
A
A
A

В нощното си обръщение към народа на Украйна, президентът Володимир Зеленски обяви, че Москва не се e съгласила на Великденско примирие, предаде БНР.

"За съжаление Русия отхвърли предложението за сключване на великденско примирие. Това много добре показва как лидерите на тази държава всъщност се отнасят към християнската вяра, към един от най-радостните и важни празници. Но ние продължаваме да се надяваме. Надежда за мир, надежда, че животът ще победи смъртта".

Володимир Зеленски предупреди и жителите на две от областите на страната да са внимателни, тъй като руснаците могат да готвят фалшиви референдуми за откъсване на територии на Украйна:

"Призовавам жителите на южните райони на Украйна - в Херсонска и Запорожка област - да внимават каква информация дават за себе си на нашествениците. Ако Ви помолят да попълните някакви формуляри, да оставите някъде паспортните си данни, то знайте - това не е, за да ви помогнат. Това е, за да се фалшифицира така нареченият "референдум" за Вашата земя, ако има заповед от Москва за организиране на такова представление", подчерта Володимир Зеленски.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com