Сензационно! Шойгу хвърли бомба за войната

Докога ще продължи тя

Сензационно! Шойгу хвърли бомба за войната | StandartNews.com

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу по време на заседание на колегията на ведомството във вторник направи прогноза за продължителността на войната в Украйна.

Той заяви, цитиран от местните агенции, че Министерството на отбраната на Русия продължава да повишава бойната мощ на въоръжените сили, включително чрез доставка на модерни оръжия и подобряване на подготовката на войските, като се вземе предвид опитът от военните действия в Украйна.

"Последователното изпълнение на мерките и плановете за дейност до 2025 г. ще ни позволи да постигнем целите си", заяви той.

Министърът добави, че групировките на руските въоръжени сили продължават активни действия за поразяване на украинските войски. Той също така подчерта, че западните оръжейни доставки тласкат Украйна към самоунищожение.

Шойгу посочи, че САЩ и техните съюзници продължават да въоръжават Украйна. Киев на свой ред хвърля необучени войници в безсмислени щурмове, въпреки липсата на резултати от контранастъплението.

"Западните куратори на Украйна не се отклоняват от своя безчовечен принцип "оръжието като път към мира", заяви министърът, цитиран от "Фокус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай