Петък,

САЩ с остро предупреждение. За какво се готви Путин?

От: Агенция Стандарт -
3392
САЩ с остро предупреждение. За какво се готви Путин?
A
A
A

Съединените щати смятат, че руският президент Владимир Путин се готви за дълга война в Украйна и евентуална победа на Русия в Донбас може да не сложи край на сраженията. Това заяви днес Аврил Хейнс, директор на Националното разузнаване на САЩ, цитирана от Ройтерс и БТА.

"Смятаме, че президентът Путин се готви за продължителен конфликт в Украйна, по време на който той все още смята да постигне цели отвъд Донбас", каза Хейнс пред членове на Конгреса. Тя добави, че Путин разчита с времето решимостта на Запада да отслабне и тъй като конфликтът продължава, има опасения за това как ще се развива през следващите месеци.

"В комбинация с реалността, че Путин е изправен пред несъвпадения между неговите амбиции и настоящия конвенционален потенциал на Русия, това вероятно означава, че през следващите няколко месеца може да навлезем в още по-непредсказуема и възможна траектория към ескалация", каза Аврил Хейнс.

По време на днешните слушания в Конгреса директорът на Агенцията за военно разузнаване генерал Скот Бериър констатира, че войната в Украйна е в задънена улица.

"Руснаците не побеждават и украинците не побеждават и ние тук сме малко в задънена улица", каза той.

Във вчерашната си реч по случай Деня на победата Путин не спомена за плановете си за ескалация на "специалната военна операция" в Украйна, както Москва нарича войната, отбелязва Ройтерс.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com