Петък,

Руската армия забавя хода, украинците подозират защо

От: Рачо Рачев, сн. Ска нюз -
8297
Руската армия забавя хода, украинците подозират защо
A
A
A

Руските военни са забавили темпото на действията си за последните 24 часа, се казва в изявление на генералния щаб на въоръжените сили на Украйна. Руската армия прибягва предимно до ракетни и бомбени удари по цивилна инфраструктура.

В момента, основна цел на Москва, според украинските власти, е обкръжаването и превземането на градовете Киев, Суми, Харков, Мариупол, Николаев и Чернигов, както и върху създаването на сухопътен коридор между Русия и анексирания полуостров Крим.

В 9:00 ч. българско време ще бъдат отворени хуманитарни коридори за евакуация на мирното население от няколко града. Сред тях Мариупол, Суми, Харков, Чернигов и Киев. На гражданите на последните два обаче е предоставена възможност да достигнат единствено до руска и беларуска територия. Ход, който Украйна определи като неприемлив.

Предишните два хуманитарни коридора претърпяха провал, след като беше открита стрелба по евакуиращите се граждани. До момента над 2 млн. украинци са потърсили спасение от войната извън страната си.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com