Разкриха какво иска Пентагонът от България. Ще помагаме ли?

Американският министър на отбраната Лойд Остин ще посети страната ни

Разкриха какво иска Пентагонът от България. Ще помагаме ли? | StandartNews.com

Би Би Си пусна репортаж, който описва как Русия търси нови попълнения и тактики за войските си в Украйна. Рамките на материала се съобщава, че американският министър на отбраната Лойд Остин ще посети в България и Словакия, за да обсъди със съюзниците на НАТО „системите за противовъздушна отбрана, с които украинците знаят как да работят”.

„Напредъкът на руските войски в Украйна като цяло е в застой”, казва високопоставен американски служител пред медията.

Руснаците са изстреляли над 980 ракети. Руските военни са посветили 75% от общия си батальон на тактически групи в инвазията. В южната част на Украйна руски военни кораби обстрелват райони около Одеса и има повишена военноморска активност в Северното Черно море. Мариупол е изолиран. На север руските настъпления като цяло са в застой близо до Киев.

„САЩ разговарят със съюзници, които имат системи за противовъздушна отбрана, с които украинците знаят как да работят - и можем да очакваме системите за противовъздушна отбрана да бъдат обсъдени по време на пътуването на американския министър на отбраната Лойд Остин в Словакия и България”, съобщава още медията.

Словакия вече даде принципното си съгласие нейната система за ПВО да бъде предоставена на Украйна с условието веднага да бъде заменена от друга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай