Рамзан Кадиров стана Баба Ванга! Предсказанието му

Близкият до Кремъл чеченски лидер има свои военни, които участват в боевете за Мариупол

Рамзан Кадиров стана Баба Ванга! Предсказанието му | StandartNews.com

Назначеният от Путин лидер на руската република Чечения Рамзан Кадиров изрази увереност, че и последното останало гнездо на украинска съпротива в ключовото пристанище Мариупол ще бъде ликвидирано до броени часове, предаде Ройтерс.

Руските войски ще "довършат" защитниците на Мариупол и ще поемат пълен контрол върху огромния стоманодобивен комбинат "Азовстал" - последния украински бастион в града, пророкува Кадиров като истински наследник на българската пророчица Баба Ванга.

Украински бойци отбраняват стратегическото пристанище седем седмици, въпреки руската блокада и непрестанните масирани бомбардировки, които сравниха по-голямата част от града със земята.

Близкият до Кремъл чеченски лидер, чиито сили участват в сраженията в Мариупол, неколкократно е правил гръмки коментари за неизбежното падане на града, отбелязва Ройтерс.

Междувременно Русия отново призова "батальоните на националистите и наемниците" в "Азовстал" да сложат оръжие.

Руското министерство на отбраната предлага на батальоните на националистите и чуждестранните наемници в завода от 12 ч. московско (и българско) време да прекратят бойните действия, да сложат оръжие и да се предадат, заяви днес началникът на Националния център за управление на отбраната генерал-полковник Михаил Мизинцев, цитиран от ТАСС.

"Като се има предвид катастрофалното положение, създало се в металургичния комбинат "Азовстал", както и водени от често хуманни принципи, въоръжените сили на Русия за пореден път предлагат на бойците от националистическите батальони и чуждестранните наемници от 12 ч. на 19 април 2022 г. да прекратят всякакви бойни действия и да сложат оръжие“, каза Мизинцев.

От руското министерство на отбраната добавиха, че Руската федерация гарантира на всеки един запазване на живота и спазване на всички норми на Женевската конвенция за отношение към военнопленниците, както вече се е случило с военнослужещите от въоръжените сили на Украйна, които вече са се предали в Мариупол.

"Не изкушавайте съдбата, вземете единственото правилно решение - това да прекратите военните операции и да сложите оръжие", пише в комюникето, цитирано от Франс прес.

"Обръщаме се към всички военнослужещи от украинската армия и към чуждестранните наемници: очаква ви незавидна съдба заради цинизма на властите в Киев", се подчертава в текста.

От началото на обсадата на стратегическото пристанище през първите дни на март Русия на няколко пъти призова украинските сили да сложат оръжие. Миналата седмица над 1000 украински войници се предадоха в Мариупол, но стотици други, според проруските сепаратисти, остават в огромния завод "Азовстал", откъдето оказват ожесточена съпротива, отбелязва АФП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай