Путин въоръжава цял полк със сатанински ракети

Първата ракета “Сармат” беше изстреляна в сряда от космодрума “Плесецк”

Путин въоръжава цял полк със сатанински ракети | StandartNews.com

Най-късно до есента ще бъде сформиран първият в Русия полк, въоръжен с балистични междуконтинентални ракети “Сармат”. Това съобщи в телевизионно интервю генералният директор на руската космическа агенция Дмитрий Рогозин.

За Запада ракетите "Сармат" са с кодово наименование "Сатана ІІ" (Satan II).

Полкът ще бъде разположен в град Ужур в Красноярския край. Ще се използват пусковите шахти на по-старите ракети “Воевода”, каза Рогозин пред телевизия “Русия 24”. Той уточни, че така ще бъдат спестени средства и ще бъде ускорено приемането на въоръжение на новата система.

Първата междуконтинентална балистична ракета “Сармат” беше изстреляна в сряда от космодрума “Плесецк” край Архангелск. Ракетата измина разстоянието от 5600 км до полигона Кура на полуостров Камчатка.

От министерството на отбраната увериха, че поставени задачи са били изпълнени изцяло и че на всички етапи от полета са били потвърдени предварителните изчисления.

Според президента Владимир Путин новата ракета още дълго време ще остане без аналог в света и ще накара да се замислят онези, които застрашават Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай