Путин спря войната! Ето причината

Защо президентът на Русия издаде тази заповед

Путин спря войната! Ето причината | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин е заповядал прекратяване на огъня в Украйна за 36 часа. Той е възложил на министъра на отбраната Сергей Шойгу да въведе едностранно примирие от 12:00 часа на 6 януари до 24:00 часа на 7 януари 2023 г., съобщиха от пресслужбата на Кремъл.

„Предвид призива на Негово Светейшество патриарх Кирил, възлагам на министъра на отбраната на Руската федерация да въведе режим на прекратяване на огъня по цялата линия на съприкосновение между двете страни в Украйна от 12:00 часа на 6 януари до 24:00 часа на 7 януари“, се казва в изявлението.

От Кремъл отбелязват, че в районите на бойните действия живеят голям брой граждани, изповядващи православието, поради което Русия призовава украинската страна да им даде възможност „да присъстват на църковните служби“, предаде актуално.ком.

По-рано днес руският патриарх Кирил призова за прекратяване на огъня в Украйна по време на православната Коледа, която се празнува тази седмица и в руската, и в украинската страна, въпреки че е един от яростните привърженици на войната.

По-рано днес и турският президент Ердоган настоя пред руския си колега Владимир Путин да обяви "едностранно" прекратяване на огъня в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай