Путин прочете присъдата на българското море

Руският президент блокира споразуменията с ЕС за облекчаване на визовия режим

Путин прочете присъдата на българското море | StandartNews.com

 

 

Руският президент Владимир Путин прочете присъдата на българското море, като спря издаването на визи за т.нар. неприятелски страни, сред които попадат всички държави от ЕС.

На практика това е край на надеждите на туристическия бранш в България и изброените страни за нормализиране на посещенията на руснаци и за нормални екскурзии и пътувания на българи в Русия.

Указът  "За ответни визови мерки във връзка с неприятелски действия на чужди държави" беше публикуван в понеделник следобед на руския официален портал за правна информация, предаде ТАСС.

Документът е подписан  "поради необходимостта от предприемане на спешни мерки в отговор на неприятелските действия от Европейския съюз". Според документа Русия е преустановила действието на редица клаузи от споразуменията за облекчаване на визовия режим с ЕС, Норвегия, Дания, Исландия, Швейцария и Лихтенщайн.

С указа Путин нарежда на руското министерство на външните работи да въведе ограничения за влизане в страната на чужденци и лица без гражданство, които извършват - както той ги определя - неприятелски действия към Русия.

"Министерството на външните работи на Руската федерация, в сътрудничество с федералните органи на изпълнителната власт, упълномощени да вземат решения за недопускане в Руската федерация, въвеждат персонални ограничения за влизане в Руската федерация и пребиваване за чуждестранни граждани и лица без гражданство, които извършват неприятелски действия срещу Руската федерация, нейните граждани или юридически лица"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай