Сряда,

Пригожин с новина, която ще вбеси Путин

От: СТАНДАРТ -
3731
Пригожин с новина, която ще вбеси Путин
A
A
A

Новина, която със сигурност ще вбеси руския лидер Владимир Путин, излезе от щаба на ръководителя на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин. Той намекна, че е най-добре да бъде сложен край на войната в Украйна, предадоха ДПА и БТА.

В съобщение, публикувано от пресцентъра на Пригожин, 61-годишният ръководител на "Вагнер" пише: "За държавната власт и за обществото днес е потребно да се сложи дебела точка на специалната военна операция".

Въпреки че от началото на войната в Украйна вече мина повече от година, Русия продължава да я нарича "специална военна операция", отбелязва ДПА.

"Идеалният вариант би бил да бъде обявен краят на специалната военна операция и да бъде обявено, че Русия е постигнала всичките си цел - в известен смисъл ние наистина ги постигнахме", се казва в изявлението на Пригожин.

Руските сили нахлуха в Украйна през февруари миналата година, но бяха отблъснати от столицата Киев и от други градове. Въпреки това те контролират големи територии в Източна и Южна Украйна, както и полуостров Крим, който бе анексиран от Москва още през 2014 г. След нахлуването си в Украйна руските сили успяха да създадат голям сухопътен коридор, който свързва Крим с Русия, обобщава ситуацията ДПА.

"За Русия по всяко време има риск ситуацията на фронта да се влоши след началото на контраофанзивата", заяви Пригожин, имайки предвид очакваното контранастъпление на украинските сили.

Според експерти контранастъплението може да бъде предприето през идните седмици.

Единствената опция в момента е "да се окопаем", казва Пригожин.

Освен това в изявлението си ръководителят на "Вагнер" изразява негативното си отношение към идеята за преговори, които биха довели до отстъпването на територии, които се намират понастоящем под руски контрол.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com