Вторник,

Прекъснаха реч на Путин на живо. Шок в държавната телевизия!

От: Рачо Рачев, сн. Ройтерс -
1579
Прекъснаха реч на Путин на живо. Шок в държавната телевизия!
A
A
A

Хилядно множество се събра днес на стадион Лужники в Москва за чествания на осмата годишнина от анексирането на Крим. Мнозина носеха знамена с изписан Z - символът на руската офанзива в Украйна.

В речта си Владимир Путин призова руските войски да продължават по думите му "героичната операция" в Украйна.

На своя земя и обединени от обща съдба. Така навярно са мислели и от това са се ръководели хората, когато са участвали в референдума в Крим и Севастопол на 18 март 2014 година. Те са живели и живеят на своя земя. И са искали да изживеят общата съдба с историческата си родина, с Русия. Те имаха пълно право на това и постигнаха своята цел. Нека поздравим най-вече тях за празника. Това е техен празник. Поздравяваме ги, заяви Путин.

Речта на Путин по руската държавна телевизия внезапно беше прекъсната и вместо него на екрана зазвучаха патриотични песни. От ОРТ не обясниха причината за случилото се. Няколко минути по-късно прякото излъчване от стадиона беше възобновено.

По-късно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че е имало технически проблем. Имало е повреда в сървър, заяви Песков пред агенция Интерфакс.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com