Неделя,

Преговорите за мир се местят на границата с ЕС

От: Редакция -
201
Преговорите за мир се местят на границата с ЕС
A
A
A

Следващата среща на руската и украинската делегации ще се състои на полско-беларуската граница през идните няколко дни.

Това съобщи заяви ръководителят на руската делегация Владимир Медински, който е съветник на президента Владимир Путин, предаде ТАСС.

"Най-важното е, че се съгласихме да продължим преговорния процес. Следващата среща ще се проведе в близките дни на полско-беларуската граница, за това има съответната договореност", заяви Медински след днешните преговори.

Агенция Укринформ цитира Михаил Подоляк, шеф на кабинета на Володимир Зеленски, според чиито думи след проведените в беларуската Гомелска област разговори делегациите са се отправили към страните си за консултации по резултатите от днешната среща.

ВИЖ ОЩЕ: Преговорите за мир продължиха 6 часа, какво се разбраха

В хода на разговорите руската и украинската делегация намериха важни точки, по които може да се постигне напредък, заяви пред телевизия "Русия-24"  Леонид Слуцки, член на руската делегация и ръководител на комисията по международни въпроси в Държавната дума.

"Украинската делегация беше готова да изслуша и да участва в най-подробното и детайлно обсъждане на същността на въпросите от днешния дневен ред", добави политикът.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията