Петък,

Одеса! Разкриха тайния план на Путин

От: Редактор -
3685
Одеса! Разкриха тайния план на Путин
A
A
A

По време на среща на Валдайския клуб президентът на Русия говори за съдбата на Одеса. Владимир Путин обаче не разкри плановете на Генералния щаб относно евентуална атака срещу пристанищния град. 

Експертите, след думите на държавния глава, се чудят дали Русия може да започне настъпление срещу Одеса и как ще стане то. Сега всички усилия на руските войски на юг са насочени към Херсонското направление.

Според военни наблюдатели Херсон може да се превърне в плацдарм за по-нататъшното "освобождаване" на цялата южна Украйна, както го наричат определени агенции. 

Основната цел на такава кампания би била да се отреже Украйна от западните доставки през Черно море.В отговора си на Валдайския клуб Путин говори доста неясно за съдбата на Одеса: „Одеса може да бъде ябълка на раздора и символ на разрешаване на конфликти и символ на намиране на някакъв вид решение на всичко, което се случва в момента."

Военният експерт капитан 1-ви ранг от резерва Василий Дандикин не изключи, че след решаването на проблемите в района на Херсон Одеската кампания може да се превърне в следващ етап за руската армия.

Според него визията за ситуацията в Одеса трябва да бъде в Генералния щаб и командващия Северния военен окръг генерал Суровикин, за да го задържи. И след това действайте според ситуацията “, каза експертът.

 


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com