Не е за вярване! Откъде идват частите за смъртоносни оръжия на Русия

Карбураторът, както и стотици други части, се произведени в западни и азиатски страни

Не е за вярване! Откъде идват частите за смъртоносни оръжия на Русия | StandartNews.com

Шефът на президентската канцелария на Володимир Зеленски - Андрий Йермак публикува снимка на карбуратора от двигателя на вражески боен дрон "Шахед-136/131", който атакува гр. Николаев през нощта, и призова за по-строги санкции, съобщава "Укринформ", цитирана от News.bg.

"Първата снимка показва карбуратор на двигателя на иранския безпилотен летателен апарат, който атакува Николаев през нощта (пише "made in Ireland" - бел.ред.). Слава на противовъздушната отбрана, благодаря ви, че го свалихте. Втората снимка показва част с изтъркан сериен номер", поясни Ермак в публикацията си в Телеграм.

По негови думи "карбураторът, както и стотици други части, се произведени в западни и азиатски страни. Руснаците често изтриват серийните номера в чуждестранни компоненти".

"Русия купува чужди технологични продукти от много години, но сега, когато те се превръщат в инструменти за убиване на хора, тероризъм и геноцид, това не може да продължава. Не можем да си затваряме очите за това и да твърдим, че санкциите са достатъчни. Не, те не са достатъчни, тъй като обстрелите и нападенията с дронове продължават всеки ден", подчерта Йермак.

 

Той е на мнение, че "щом новите "Шахеди" и ракети съдържат западни или азиатски компоненти, то ограниченията не са достатъчни".

"Компаниите производители също няма как да са доволни от факта, че техни компоненти присъстват в оръжия, които убиват хора", изтъкна Йермак.

Той подчерта, че "работим с нашите партньори, като посочваме наличните компоненти. Непрекъснато се върши много работа от много държавни служби".

По думи на Йермак са необходими нови санкции, както и осигуряване на ефективното им прилагане и контрол.

Ръководителят на кабинета на президента напомни, че "в 11-ия пакет от санкции на ЕС бяха взети предвид някои от нашите предложения за борба с реекспорта. Но санкциите трябва да бъдат засилени. Цената е животът на хората. Всеки ден. Много скоро ще видим нови стъпки от нашите партньори".

В нощта на 18 юли руските сили атакуваха Украйна от юг с шест крилати ракети "Калибър" и 36 дрона "Шахед".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай