Наш военен специалист обясни какво ще стане когато падне Киев

Следващите дни ще бъдат много тежки за гражданското население на Украйна

Наш военен специалист обясни какво ще стане когато падне Киев | StandartNews.com

Предстои ни най-страшното - превземането на Киев. С това големите бойни действия ще спрат. Другият вариант е ядрен конфликт. Следващите дни ще бъдат много тежки за гражданското население на Украйна и в очакване да се прекрати войната по най-бързия начин, независимо дали е достигнала своите цели. Това заяви в интервю за НоваНюз бившият български военен аташе в Украйна ген. Калчо Танев.

Според него дипломатите са загубили фронта, а сега трябва да намерят начин да прекратят бойните действия иначе разрушенията и човешките жертви ще са изключително големи.

По думите на Танев зелените хуманитарни коридори не са необходими, защото се ползват за прегрупиране. "Призовавам гражданите да не чакат тези коридори, а да се изтеглят в първите часове. Не беше отчетен духът на една млада нация. През 2014 г. хората с руско самосъзнание поддържаха Русия, година по-късно нещата се обърнаха", обясни той. И допълни, че не е очаквал да има такива военни действия.

"Руското ръководство ще отговаря пред народа си. Донецк и Луганск имат дълбоко ешалонирана отбрана, създавана в продължение на 8 години. Психиката на човек е съвсем друга по време на военни действия. Тогава хората реагират различно отколкото в мирно време", посочи генералът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай