Наш военен разкри става ли Русия за съвременна война

Започна атака по целия фронт от страна на руската армия, но дали ще е високо интензивна

Наш военен разкри става ли Русия за съвременна война | StandartNews.com

Руската армия не разполага технологично, ментално и доктринално със способности да води високоточна съвременна война. Мнението изрази пред Нова телевизия полковникът от резерва Владимир Миленски, член на Атлантическия съвет в България.

Той обясни, че според украинските военни и държавни ръководители е започнала втората фаза на войната. Други експерти – американски, британски, френски – твърдят, че това може би са първи признаци, но не е започнала същинската кампания на втора фаза.

„Не знаем как точно ще започне – може да е плавно, постепенно. Започнаха засилени офанзивни действия по целия фронт от страна на руската армия. Но дали ще прерасне бързо във високо интензивна атака навсякъде, ще видим”, коментира полк. Миленски.

Относно изпращането на военна помощ, полк. Миленски заяви, че шестима бивши военни министри от последните 15 години са отправили призив и са казали, че има с какво да помогнем на Украйна.

„Има с какво. Имаме достатъчно танкове, артилерийски системи, леко стрелково въоръжение, боеприпаси”, коментира полк. Миленски.

Според него ненапразно украинският външен министър Дмитро Кулеба днес е в България. Със сигурност е дошъл да иска военна помощ, каза експертът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай