Москва разменя бойци от "Азов" за човека на Путин

Виктор Медведчук е близък сътрудник на руския президент

Москва разменя бойци от "Азов" за човека на Путин | StandartNews.com

Русия ще проучи възможността за размяна на пленени бойци от украинския полк "Азов" за Виктор Медведчук, близък сътрудник на Владимир Путин, заяви в събота депутатът и преговарящ за Русия Леонид Слуцки.

"Ще проучим въпроса", каза Слуцки, член на руската делегация по време на последните преговори с Киев, цитиран от агенция Риа Новости, в отговор на въпрос за подобна размяна.

Говорейки от сепаратисткия град Донецк в Югоизточна Украйна, той каза, че възможността за такава размяна ще бъде повдигната в Москва от "тези, които имат прерогативи".

67-годишният Виктор Медведчук е известен украински политик и бизнесмен, близък до руския президент, който бе арестуван в средата на април в Украйна при опит за бягство в началото на офанзивата на Кремъл в края на февруари.

В петък руската армия обяви, че последните украински защитници на стратегическия град Мариупол, които седмици наред се укриваха в огромния стоманодобив на Азовстал, са се предали, пише БГНЕС. 

Сред тях има членове на полк "Азов", ултранационалистическа единица, която Кремъл смята за "неонацистка" и която Киев се надява да бъде освободена в замяна на руски пленници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай