Неделя,

Медведев нападна Шолц! Какво му е виновна Германия?

От: Иван Ангелов -
2464
Медведев нападна Шолц! Какво му е виновна Германия?
A
A
A

Германия се чуди защо има проблеми с газовите доставки от Русия, при все че самият Берлин е обявил на Москва хибридна война и действа като неин враг. Това заяви в Телеграм Дмитрий Медведев, бивш президент, а сега заместник-председател на руския Съвет за сигурност, предаде ТАСС.

Той се ядоса от думите на канцлера Олаф Шолц, според когото Русия "вече не е надежден доставчик на енергоносители".

"Я гледай ти! Пак ли се е засегнал? Германия: а) е неприятелска страна; б) въвела е санкции срещу цялата икономика на Русия и нейните граждани; в) доставя на Украйна смъртоносни оръжия, насочени срещу нашите въоръжени сили. С други думи, обявила е на Русия хибридна война. Следователно Германия действа като враг на Русия", изтъква Медведев. При все това, продължава той, Шолц "се чуди, че германците имат някакви дребни проблеми с газа".

"Също като в детския виц: "И тия хора ми се карат, че си бъркам в носа?", коментира Медведев.

Според Шолц Русия не може да се смята за сигурен доставчик на горива, тъй като отдавна нарушава договорните си ангажименти. Русия неведнъж е отхвърляла обвиненията и е заявявала, че настоящата ситуация е породена най-вече от енергийната политика на самия ЕС и неговите санкции, напомня ТАСС.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com