Макрон видя ужаса в Украйна, осъди варварството на Путин

Искам да покажа възхищението си от украинския народ, заяви френският президент с ръка на сърцето

Макрон видя ужаса в Украйна, осъди варварството на Путин | StandartNews.com

След като пристигнаха в украинската столица, заобиколени от охрана, лидерите на Франция, Германия, Италия и Румъния се запознаха с разрушенията в град Ирпин.

Френският президент Еманюел Макрон осъди "варварството" на руските войници при обиколката си на опустошения от войната град близо до Киев и заяви, че има доказателства за военни престъпления.

По време на посещението си с лидерите на Германия и Италия, което ще включва и среща с украинския президент Володимир Зеленски, той осъди "кланетата", извършени от руските сили.

Триото беше критикувано, че не е посетило Киев по-рано и не е предоставило на Украйна исканите от нея оръжия.

Призивът на г-н Макрон Русия да не бъде унижавана по-рано този месец също не беше приет добре.

Посещението идва в момент, когато руските сили продължават да удрят украинските позиции в Северодонецк, тъй като се стремят да заздравят хватката си върху териториите в южната и източната част на страната, съобщи новинарският канал „Скай Нюз“, предаде БГНЕС.

На излизане от един хотел френският лидер сложи ръка на сърцето си и каза: "Искам да покажа възхищението си от украинския народ."

"Това е послание за европейско единство за украинския народ, подкрепа сега и в бъдеще, защото следващите седмици ще бъдат много трудни", каза още г-н Макрон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай