Легендарна десантна дивизия на САЩ до Крим. Какво става?

Разполагат войски

Легендарна десантна дивизия на САЩ до Крим. Какво става? | StandartNews.com

Легендарна десантна дивизия на САЩ се разположи в непосредствена близост до Крим. Според The ​​New York Times в момента части от американски парашутисти са само на 7 минути ракетен полет от голям арсенал в Крим, предаде БЛИЦ.

„Войниците от 101-ва въздушнодесантна дивизия на американската армия тренират, ядат и спят в мрачен полигон, разположен в югоизточна Румъния, само на седем минути полет с ракета от мястото, където Русия съхранява боеприпаси в Крим.

По-далеч на север, във военни учения с румънски войски само на няколко мили от украинската граница, американски войници, включително и от 101-ва дивизия, стрелят с артилерия, вдигат бойни хеликоптери за нападение от въздуха и копаят окопи, подобни на тези на фронтовата линия в района Херсон.

Това е първият път, когато 101-ва въздушнодесантна дивизия се разполага в Европа след Втората световна война и с присъствието си в членката на НАТО Румъния, нейните войници сега са по-близо до зоната на конфликта в Украйна, отколкото която и да е друга американска военна част.“ – съобщава американското издание.

Подобна много недвусмислена формулировка, изразена от американските медии, показва, че присъствието на американски войски на територията на Румъния изобщо не е опит за защита на европейските страни и укрепване на НАТО на фона на конфликта между Русия и Украйна, а става дума за подготовка на истински атаки, отбелязват военни наблюдатели.

В същото време експертите смятат, че реалната заплаха от нападение от страна на Съединените щати е минимална, както се доказва, наред с други неща, от успешното отблъскване на атаките срещу Крим от страна на Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай