Вторник,

Кремъл протяга ръка към Европа, опитва да изолира САЩ

От: Рачо Рачев, кадър Первый канал -
1043
Кремъл протяга ръка към Европа, опитва да изолира САЩ
A
A
A

Не е възможно Русия да бъде напълно изолирана, въпреки че Западът продължава да налага санкции срещу Москва заради военната й операция в Украйна, заяви в неделя официален говорител на Кремъл.

„Не може да има пълен вакуум или изолация на Русия, това е технологически невъзможно в съвременния свят“, каза Дмитрий Песков пред руската държавна телевизия.

Светът е „много по-голям от Европа“, каза той и добави: „Рано или късно ще трябва да изградим диалог, независимо дали някои отвъд океана го искат или не“.

Западните столици удариха Русия с безпрецедентни икономически санкции, след като Москва нахлу в Украйна на 24 февруари. Има също забрани за пътуване и замразяване на активи на редица правителствени фигури, включително президента Владимир Путин.

Говорейки за възможността за среща между Путин и президента на Украйна Володимир Зеленски, Песков каза, че това е „хипотетично възможно“, но ще изисква писмен документ, съгласуван от двете страни по време на мирните преговори с Киев.

За да се състои срещата, Песков каза, че делегациите трябва да представят "конкретен документ". „Не набор от идеи, а конкретен писмен документ“, добави той.

По-рано в неделя главният преговарящ на Русия в преговорите за прекратяване на огъня с Украйна каза, че е твърде рано за среща на най-високо ниво за прекратяване на конфликта.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com