Кремъл протяга ръка към Европа, опитва да изолира САЩ

Рано или късно ще трябва да изградим диалог, независимо дали някои отвъд океана го искат

Кремъл протяга ръка към Европа, опитва да изолира САЩ | StandartNews.com

Не е възможно Русия да бъде напълно изолирана, въпреки че Западът продължава да налага санкции срещу Москва заради военната й операция в Украйна, заяви в неделя официален говорител на Кремъл.

„Не може да има пълен вакуум или изолация на Русия, това е технологически невъзможно в съвременния свят“, каза Дмитрий Песков пред руската държавна телевизия.

Светът е „много по-голям от Европа“, каза той и добави: „Рано или късно ще трябва да изградим диалог, независимо дали някои отвъд океана го искат или не“.

Западните столици удариха Русия с безпрецедентни икономически санкции, след като Москва нахлу в Украйна на 24 февруари. Има също забрани за пътуване и замразяване на активи на редица правителствени фигури, включително президента Владимир Путин.

Говорейки за възможността за среща между Путин и президента на Украйна Володимир Зеленски, Песков каза, че това е „хипотетично възможно“, но ще изисква писмен документ, съгласуван от двете страни по време на мирните преговори с Киев.

За да се състои срещата, Песков каза, че делегациите трябва да представят "конкретен документ". „Не набор от идеи, а конкретен писмен документ“, добави той.

По-рано в неделя главният преговарящ на Русия в преговорите за прекратяване на огъня с Украйна каза, че е твърде рано за среща на най-високо ниво за прекратяване на конфликта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай