Кой стои зад клането в Буча? Разкритие от експерт

Горещ анализ на проф. Владимир Чуков

Кой стои зад клането в Буча? Разкритие от експерт | StandartNews.com

Кой стои зад зверското клане в Буча? Светът бе потресен, след като в града край столицата Киев след изтеглянето на руските сили бяха открити десетки трупове, някои от които с вързани ръце.

ВИЖ ОЩЕ: Зеленски отиде в Буча. Зове светът да види ужаса (СНИМКИ)

"Вероятно хората на чеченския лидер Рамзан Кадиров стоят зад клането в Буча", заяви международният анализатор проф. Владимир Чуков.

ВИЖ ОЩЕ: Байдън изригна срещу Путин. Зове за съд

"Начинът на зверствата, начинът на извършването на тези ужасяващи неща просто напомнят това, което ние видяхме в Сирия, отново изнасилвания, дори много по-грозни неща“, каза Чуков пред „Фокус“.

Според него хората на Кадиров са в координация с руското командване и получават  заповеди от тях. „Имат своите контакти и координации с останалите паравоенни формирования, например с „Вагнер“. Те са изключително заедно действащи в различни позиции в Сирия. Тук, доколкото разбирам, отново има чудесно взаимодействие между тези вече два познати партньора в рамките на руските въоръжени сили. Това е всъщност ще ви кажа част от тактиката на Русия да уплаши украинското население с тези ужасни престъпления. Т.е. да ги уплаши така, че те да се откажат от украинската власт“, каза още проф. Владимир Чуков.

„Русия не може да разбере, че Украинската армия не е Сирийската свободна армия, това не е „Ислямска държава“, това не е фронтът „Нусра“, а е една добре въоръжена европейска армия с висок дух“, коментира още анализаторът.

„Тилът на Украйна – това е Европейският съюз, който е много по-богат от Русия. А като сложите и американския тил, някак си нещата стават несъизмерими – това, което те просто не могат да го разберат“, допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай