Кошмарна заповед от Шойгу, Украйна трепери

Отчита се възобновяване на руските операции в Донбас

Кошмарна заповед от Шойгу, Украйна трепери | StandartNews.com

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е наредил руските войски в Украйна да засилят действията си, за да попречат на украинската армия да извършва ракетни удари в Донбас и други региони.

Шойгу е издал нареждането при инспекцията на руските войски, участващи в т.нар. "специална военна операция", след като изслушал докладите на началниците на Южното и Централното командване на силите в Украйна, предава БНР.

Според Киев, украинската армия е нанесла успешни удари срещу повече от 30 военно-логистични центрове на руските сили, ограничавайки настъпателните им способности. Въпреки това се отчита възобновяване на руските операции в Донбас след относителното затишие, последвало превземането на Северодонецк и Лисичанск.

Трима души са загинали и 15 са били ранени при руски ракетен удар в Днипро, център на Днепропетровска област. Според Москва е бил поразен цех за производство на части и ремонт на балистични ракети "Точка-У" и реактивни снаряди за системи за залпов огън. Три са жертвите на руска атака в град Чугуев, Харковска област. Двама са загиналите при обстрел в Никопол.

От страна на донецките сепаратисти бе съобщено за седем убити и 19 ранени цивилни при украински обстрел през последното денонощие.

По-рано украинският министър на отбраната Олексий Резников съобщи, че страната му е получила първите реактивни системи за залпов огън М270 от Великобритания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай