Кошмар! Какво реши Кадиров за синовете си

Тримата още не са пълнолетни

Кошмар! Какво реши Кадиров за синовете си | StandartNews.com

Тримата непълнолетни синове на ръководителя на Чечня Рамзан Кадиров скоро ще отидат в зоната на "спецоперацията" в Украйна. Това написа Кадиров в своя канал в Telegram.

„Дойде време да се покажат в истинска битка и това е тяхното желание, аз само приветствам. Скоро те ще отидат на фронтовата линия и ще бъдат на най-трудните участъци от линията на съприкосновение“, каза Кадиров.

Синовете на главата на Чечения Ахмет, Али и Адам са съответно на 16, 15 и 14 години. Според Кадиров военното им обучение е започнало в ранна възраст - момчетата са се научили как да боравят с оръжие и теоретичните основи на военното дело.

Политикът нарече основната цел на всеки баща да научи синовете си да защитават семейството и отечеството. Ръководителят на републиката посочи, че "чеченоговорящите "воини", седнали пред компютрите в Европа", няма да могат да се противопоставят на малолетните бойци, защото те нямат дух, чест и достойнство.

Един от синовете на Кадиров, Ахмет, който скоро ще отиде в зоната на бойните действие, получи пост на 16-годишна възраст - той оглави всички детски и младежки организации на републиката, пише Лента.ру, цитирана от Факти.бг...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай