Петък,

Какво става на кораба "Царевна", няма чужди войски

От: Георги Георгиев -
510
Какво става на кораба  "Царевна",  няма чужди войски
A
A
A

 

 

На борда на кораба "Царевна" с български моряци, който повече от месец е блокиран пред  Мариупол, няма чужди лица, а информацията, която се разпространява, че е превзет, не отговоря на истината. Това каза капитанът на кораба Павел Павлов в телефонен разговор с Даниел Стефанов, управител на компанията, мениджър на плавателния съд, откъдето предоставиха записа. От него стават ясни датата и часът на разговора – 11 април, 10:07 ч.

„Корабът не е под обстрел и на борда няма никакви чужди лица от никоя страна, нито пък екипажът е бил заплашван от някоя от страните“, каза капитан Павлов. Той, както и други моряци на кораба, казаха, че са в добро здравословно състояние, имат храна, вода, както и гориво.

Моряците също заявиха, че не са заплашени нито от руска, нито от украинска страна. Водят се сражения за овладяване на порта, който е на 500 метра разстояние от кораба. Моряците се надяват, че няма да има поражения върху плавателен съд от случайни попадения.

На кораба „Царевна“ има 17 български моряци, които от седмици не могат да напуснат палубата. Министерството на отбраната и МВнР вече отрекоха информацията, че плавателният съд е превзет. Външно министерство съобщи, че е в постоянен контакт с екипажа.

В неделя зам.-началникът на народната милиция на Донецката народна република (ДНР) Едуард Басурин съобщи, че украински националисти от "Азов", оттеглящи се от Мариупол, са заловили два чуждестранни кораба – „Царевна” и „Лейди Августа”, което се оказа фалшива новина.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com