Какво чака войниците в Азовстал. Говори експерт

Мнение на военния наблюдател Виктор Баранец

Какво чака войниците в Азовстал. Говори експерт | StandartNews.com

След многократни предложения от Министерството на отбраната за капитулация и непрестанни откази в отговор, украинските военни, които се заселиха на Азовстал, имат само едно бъдеще - пълно унищожение. 

Това мнение изрази военният наблюдател Виктор Баранец.

В интервю експертът отбеляза, че щурмуването на централата е изключително трудна задача, предава "Блиц". Има много укрепени места, високи стоманобетонни стени и заобиколени от тях „коридори”. Както беше съобщено по-рано от Министерството на отбраната, в тях могат да се укрият около 2,5 хиляди души персонал от въоръжените сили на Украйна.

Баранец припомни, че руската страна многократно призовава украинските войници да се предадат - подобно искане отправи и ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров. Но се оказа безплодно. Ето защо, отбеляза той, командването на Руската федерация е решило да "изпуши" подземните работници изпод земята, използвайки най-силните бомби.

Тези, които са успели да излязат от сградата, съобщават, че там привършват доставките. Затова руските военни се опитват да провокират противника да сложи оръжие.

"Всеки, който стои в тези стоманобетонни дупки на Азовстал, е предназначен да вземе участие гигантски масов гроб. Ние предложихме живот на тези хора - те отказват", каза военният експерт.

Той посочи, че украинските войници са помолили Зеленски да изпрати помощ, но той е отказал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай