Как Брежнев удари Путин в земята. Горещо от руски журналист

Коментира и шансоветке за преврат срещу Путин

Как Брежнев удари Путин в земята. Горещо от руски журналист | StandartNews.com

Едва ли Путин ще се примири със загуба в конвенционална война в Украйна и вероятността да сложи край на всичко с ядрени бомби е доста голяма, смятат анализатори.

Според главния редактор на "Новая газета - Европа" Кирил Мартинов, ще е чудо, ако бъде избегната Трета световна война и военните действия на Русия се ограничат само до Украйна. Пред "Хоризонт" журналистът каза, че Полша може да бъде следващата страна, въвлечена във войната:

"Да допуснем, че Путин притисне Лукашенко и той влезе във войната, то задачата пред него ще бъде да отреже Украйна от границата ѝ с Полша, поне частично. След това, в крайна сметка, поляците ще бъдат въвлечени във войната и то като страна-член на НАТО, като Алиансът ще помогне на своя съюзник. Ето лесен начин, по който би могла да започне Третата световна война. Има всички условия за това и за мен ще бъде чудо, ако я избегнем и от 1938 година скочим направо в 1946 г.".

Преди няколко месеца той напусна Русия и започна да издава вестника, който спря работа в родината му след забраната за определяне на инвазията в Украйна като война.

Мартинов определя днешна Русия като далеч по-агресивна и непредсказуема от СССР:

"Смятам, че днешна Русия е по-непредсказуема и агресивна, отколкото СССР на Брежнев. Там все пак имаше някакви институти. Заседанието на Политбюро през 1979 г. година за вкарването на войските в Афганистан изглежда като образцова по своя интелект дискусия в сравнение с начина, по който вкараха войските в Украйна".

Мартинов не смята, че шансовете за преврат срещу Путин са особено големи, макар да не ги изключва.

Той признава, че не обсъжда с родителите си войната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай