Вторник,

Известна руска актриса заклейми войната. Каква е съдбата й

От: Агенция Стандарт -
1750
Известна руска актриса заклейми войната. Каква е съдбата й
A
A
A

Руската актриса Чулпан Хаматова, известна с ролите си в "Сбогом, Ленин!" и "Петрови с грип" на режисьора Кирил Серебренников, обяви, че е напуснала Русия и е в Латвия, след като заклейми войната в Украйна, съобщи АФП.

В интервю за руската журналистка Катерина Гордеева, излъчено в Ютюб, 46-годишната актриса съобщава, че от няколко седмици е в латвийската столица.

"В момента сме в Латвия, в Рига...защото не мога да кажа, че болката, трагедията, която преживяват хората, хуманитарната катастрофа, има каквото и да е общо с освобождаване", обяснява Чулпан Хаматова.

"Не бях в Русия, бях във ваканция, когато започна войната. В началото мислех, че трябва да изчакаме, после подписах петиция срещу войната и след това ми бе дадено да разбера, че ще е по-добре да не се връщам в Русия", каза тя.

Според актрисата пред нея има две възможности, ако иска да се върне в родината и да не отиде в затвора - да спре да казва, че "това е война, че това е трагедия" или "да се извини, че не подкрепя военната операция".

Хаматова казва, че не може да се прави, че не вижда онова, което вижда с очите си, "знам, че не съм предател... дълбоко обичам страната си".

Хаматова е смятана за една от най-добрите руски актриси от своето поколение, работи в киното, театъра и телевизията.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com