Истина ли е! Какви войници набира легендарен руски отряд

Критериите са сериозно променени

Истина ли е! Какви войници набира легендарен руски отряд | StandartNews.com

В ежедневната си сводка относно развитието на войната в Украйна британското военно разузнаване заяви днес, че Русия използва частната военна група "Вагнер", за да укрепи силите си по фронтовите линии в украинския конфликт, предаде Ройтерс.

"Вагнер" е понижил стандартите си за набиране на членове и вече наема и хора с присъди, и такива, които са били поставяни в миналото в черни списъци заради противозаконни прояви. А това потенциално може да повлияе на ефективността на руските военни действия, отбелязва британското военно разузнаване.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски издаде укази за отстраняване от длъжност на началника на Службата за сигурност на Украйна Иван Баканов и на главната прокурорка Ирина Венедиктова. Указите за уволнението на Баканов, приятел от детството на Зеленски, и Венедиктова, която е начело на усилията по преследването на руските военни престъпления в Украйна, бяха публикувани на официалния сайт на президента. Венедиктова ще бъде заменена от Олексий Симоненко.

В отделен пост в "Телеграм" Зеленски каза, че е уволнил висшите държавници заради много случаи на колаборация на техни подчинени с Русия

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай