Голяма новина от Украйна! Разкриха какво се случва при Бахмут

Засега обаче няма данни за начало на дългоочаквана украинска контраофанзива

Голяма новина от Украйна! Разкриха какво се случва при Бахмут | StandartNews.com

Украинците съобщиха, че са си върнали територии в източния град Бахмут след месеци на ожесточени сражения с руските сили. Москва пък твърди, че армията ѝ се прегрупира.

Засега обаче няма данни за начало на дългоочаквана украинска контраофанзива.

Според Киев армията е напреднала около два километра през последните няколко дни. Базираният във Вашингтон Институт за изследване на войната също потвърди, че украинските части са си върнали територии в Бахмут.

Руското министерството на отбраната обаче твърди, че войските му са заели нови отбранителни позиции в района на Берховското водохранилище северно от Бахмут.

Лидерът на частната групировка "Вагнер" Евгений Пригожин, заяви, че не става дума за прегрупиране, а отстъпление. По думите му само вчера украинците са завзели 5 квадратни километра.

Междувременно руските власти в Луганск съобщиха за взривове и разрушения от украински обстрел, вероятно с крилати ракети "Гром". Щети са нанесени на административни сгради в изоставени промишлени предприятия. Не се съобщава за жертви.

По-рано украинският президент Володмир Зеленски одобри поредния пакет от санкции срещу руски компании в Украйна. Зеленски отбеляза, че пакетът от ограничения включва компании, свързани с украинския опозиционен политик Виктор Медведчук, както и проруски икономически субекти със значителни активи в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай