Сряда,

Филм на ужасите! Какъв списък готви Путин

От: Редактор -
48261
Филм на ужасите! Какъв списък готви Путин
A
A
A

Руските гранични власти съставят списъци на заминаващите граждани. Това заяви председателят на парламента Вячеслав Володин на заседание на Държавната дума, предаде „Интерфакс“.

"Съставяме списъци на всички, които са на границата в момента". Володин не уточни целта на списъците. По-рано на Андрей Климов, ръководител на комисията на Съвета на федерацията за защита на държавния суверенитет, заяви, че гражданите, които са напуснали РФ след обявяването на мобилизацията, могат да се върнат по всяко време „без правни последици“.

На 21 септември руският президент Владимир Путин обяви „частична военна мобилизация“, която според военното ведомство ще засегне 300 000 души, но според независими рускоезични медии над 1 милион руснаци ще бъдат мобилизирани.

След обявената мобилизация хиляди руснаци за часове изкупиха самолетните билети, за да се евакуират от държавата. Никой не иска да умре за Путин на фронта в Украйна, срещу която Русия започна пълномащабна непредизвикана война на 24 февруари. Режимът на Путин не даде логично обяснение защо мобилизира 300 000 души, след като само шест хиляди са загинали на фронта в Украйна (съдейки по лъжите на Сергей Шойгу). Руснаците масово през последните дни бягат в Казахстан, Грузия, Монголия и други държави.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com