Генерал с горещ коментар за войната

Доминацията на Западния свят приключва, заяви ген. Константин Попов

Генерал с горещ коментар за войната | StandartNews.com

България ясно е заявила интереса си - ускорено икономическо развитие в посока западна демокрация. Тръгвайки срещу една независима държава, президентът Путин създаде много сериозен разлом между Изтока и Запада. Геополитиката започва да доминира при взимането на решения, дори и в национален план. Това ще продължи дълго - това е маратон, съревнование, а ние сме още на първия километър.

Такава прогноза направи в студиото на “Още от деня” ген. Константин Попов - бивш началник на отбраната.

Според него “доминацията на Западния свят приключва”, а с появата на нови икономически гиганти като Китай, Индия, Бразилия, се поражда икономическо противопоставяне. На този фон не е възможно България да върне авторитарното управление, категоричен беше той и подчерта:

“Пътят на България е на Запад, към западната ценностна система - свобода на словото, свободна конкуренция, свобода на избора и т.н.”

Русия избра “режима на военна реставрация, защото не можаха да се справят икономически, не можаха да развият икономиката така динамично, както направиха, например, в Китай” и големите очаквания към Путин да върне страната решително и властно на геополитическата карта избиха в тази посока, отбеляза ген. Попов.

По думите му Кирил Петков като премиер е реагирал правилно, но не е успял да обясни действията си.

“Нямаше необходимите аргументи, необходимата подготовка и влезе в някакъв обяснителен режим, което показва недостатъчни умения”, добави ген. Попов.

За него са възможни всякакви сценарии в българо-руските отношения от тук нататък.

Ген. Попов направи и прогноза за хода на военните действия в Украйна.

“Възможно е този конфликт да пресече границата на Украйна. Тогава може конфликтът да стане неконтралируем и да се изправим пред изключително тежка ситуация”, подчерта той и допълни, че войната вече е преминала във фаза на изтощение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай