Буква Z на козунаци за Великден. Руската църква настръхна!

Църквата подкрепя "народните инициативи, насочени към подкрепа на руската армия"

Буква Z на козунаци за Великден. Руската църква настръхна! | StandartNews.com

Символите на християнството са напълно достатъчни и поставянето на други знаци върху козунаците е неуместно, каза Вахтанг Кипшидзе, заместник-председател на Синодалния отдел за връзки на църквата с обществото и медиите, цитиран от Руската служба на Би Би Си.

"Не мисля, че поставянето на една или друга символика върху козунаците е подходящо и вероятно не може да се подкрепи освещаването им в църкви", каза Кипшидзе в ефира на радиостанцията "Говорит Москва". "Според мен, хлебно изделие, което има различна от християнската символика, такъв козунак не може да се освещава", уточни той.

В същото време Кипшидзе отбеляза, че Руската православна църква подкрепя "народните инициативи, насочени към подкрепа на руската армия. Хлебните изделия, които съдържат някаква символика, имат право да съществуват като форма на подкрепа за руската армия, но извън свещеното пространство на църквите", каза той.

В социалните мрежи се появиха снимки на козунаци със символа Z, които се продават в Курганска област (в Сибир, на границата с Казахстан).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай