Лондон попари Путин, защо усилията му са напразни

В момента руснаците на възраст от 18 до 27 години са обект на военна повинност

Лондон попари Путин, защо усилията му са напразни | StandartNews.com

Министерството на отбраната в Лондон заяви, че плановете на Русия да увеличи въоръжените си сили едва ли ще се отразят на войната в Украйна.

Владимир Путин наскоро подписа указ за увеличаване броя на бойния персонал със 137 000 души до 1,15 милиона, но британското министерство на отбраната не смята, че това ще увеличи бойната мощ на руската армия, отчасти заради понасяните тежки загуби.

Има сведения, че вербуващите нов персонал посещават дори затвори, обещавайки свобода и пари на затворниците.

В редовната си сводка и анализ министерството на отбраната днес отбелязва, че не е ясно дали планираното увеличение ще бъде постигнато чрез набиране на повече доброволци или чрез повече войници на редовна служба.

Три са аргументите на министерството защо е малко вероятно увеличената численост да има някакъв ефект. Първата е, че Русия вече понесе тежки загуби в жива сила на бойното поле. По данни на западните разузнавания между 70 и 80 хиляди руски войници са били убити или ранени, откакто Русия нахлу в Украйна преди 6 месеца.

Втората, че твърде малко от новите попълнения са обучени и годни да водят бойни действия. И третата, че войниците на редовна служба технически не са задължени да служат извън територията на Русия.

В момента руснаците на възраст от 18 до 27 години са обект на военна повинност, но мнозина я избягват или съкращават, главно по медицински причини или като стават студенти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай