Бивш министър каза каква гибел го очаква Путин

Арсен Аваков е ръководител на силовото ведомство в Киев от 2014 до 2021 г.

Бивш министър каза каква гибел го очаква Путин | StandartNews.com

"Руският президент Владимир Путин, цинично нападнал Украйна и пратил военни да убиват наши мирни граждани, може да бъде убит от най-близкото си обкръжение", това предположи бившият министър на вътрешните работи на Киев Арсен Аваков пред изданието от страната си "Сегодня", предава Novini.bg.

По думите на ръководителя на силовото ведомство от 2014 до 2021 г. митът за непобедимата руска армия е разбит. "Ние видяхме как врагът изгуби 200 самолета, 800 танка, флагманският кораб "Москва" е на дъното на Черно море. Какви ли ще са последиците? Ние все още не знаем. Ние обаче сме учили, че много тирани в Руската империя, както и в други държави по света, са били убити от най-близките си хора. Вероятно някоя сутрин ще намерят Путин задушен с копринен шал и ще обвяват убийството му за внезапна кончина", посочи още ексминистърът.

Аваков не изключи и вероятността руският президент да бъде свален и убит вследствие народен бунт. "Путин може да последва съдбата на Мумар Кадафи (загинал от ръцете на либийци на 20 октомври 2011 г.)", каза още той.

Бившият министър изказа и предположението, че руският президент може да бъде свален, но превратаджиите да пощадят живота му. "Така направиха пучистите през август 1991 г.", каза Аваков. На 19 август 1991 г. твърдолинейни комунисти завзеха властта в Москва, докато тогавашният лидер на Съветския съюз Михаил Горбачов бе на почивка в черноморския курорт Фарос. Въпреки че пучът бе потушен след два дни, последният ръководител на СССР не можа да си върне политическите позиции и в края на същата година СССР прекрати да съществува.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай